Skogsrådgivning

Hur får jag en välmående och värdefull skog?

25 Sep, 2018

Ja, det är en av de vanligaste frågor som vi får från en skogsägare. Vi brukar svara ungefär så här: Om du sköter din skog rätt, så ökar också skogens värde. Med aktiv skogsskötsel, rätt tajming för aktiviteterna och bra skatteplanering kan du öka värdet på din skog rejält. Men hur gör du? Ja, där kommer våra kunniga skogsrådgivare in.

Våra skogsrådgivare kan det mesta som är värt att veta om skog och är experter på hur du tar hand om din skog för att den ska bli så välmående och värdefull som möjligt – nu och på sikt. Efter ett samtal med dig, så börjar vi med att göra en analys av hur din skog mår i dagsläget. Därefter tar vi tillsammans med dig fram en plan, som visar hur skogen bör skötas över tid. På så sätt får du en koll på vilka aktiviteter som bör göras (t.ex. röjning, gallring och dikning) samt när i tid de bör utföras för maximal effekt.

Att äga skog är spännande och kul, för det mesta. Men med många beslut att fatta, är det inte alltid helt enkelt att äga skog. Med en kunnig skogsrådgivare som stöd och bollplank, blir det dock betydligt enklare att göra rätt vägval för just dig och din skog.

Kika gärna på filmen! Den har vi tagit fram tillsammans med affärstidningen Land. I filmen får du möta några av våra skogsrådgivare och en av våra kunder, som visar vad rätt planering och en aktiv skogsskötsel ger för effekter.

Har du frågor om din skog?
Kul, då har vi mycket att prata om. Ring eller mejla någon av våra kunniga skogsrådgivare. De "pratar skog" hela dagarna och kan det mesta som är värt att veta om skogen. Har du frågor om exempelvis hur du kan ta hand om din skog eller öka värdet på skogen, så hjälper de dig gärna att få svar på dina frågor.

Om Meraskog
Meraskog jobbar för ett långsiktigt och lönsamt skogsägande. Våra skogsrådgivare är personligt engagerade och som fristående aktör så förmedlar vi virke till dem som ger dig de bästa villkoren. Vi har lång erfarenhet i skogsbranschen och en stark etablering i Jämtland, Härjedalen, Hälsingland och Värmland.

DELA