skogsbrand

Risk för skogs- och gräsbrand i hela Norrland

11 Jun, 2021

Just nu råder det stor risk för skogs- och gräsbrand i Norrlands inland och kustland. I veckan startade en skogsbrand i skogarna kring Långsjöbergets slalombacke utanför Ytterhogdal i Jämtlands län i samband med att en skogsmaskin utförde ett arbete i skogen.

Den senaste tidens torra och varma väder har lett till att SMHI har utfärdat en varning för skogs- och gräsbrand i hela Norrland med undantag för fjällen. Riskerna dämpas i samband med regn, men var alltid noga med att se till att elden slocknar ordentligt om du grillar eller eldar utomhus oavsett väder. Under sommaren finns en stor antändningsrisk och eld sprids lätt i skogsmark och torrt fjolårsgräs.

Du hittar brandriskprognoser och kartor som uppdateras flera gånger per dygn på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps hemsida.

Så förebyggs skogsbrand

Om Meraskog
Meraskog verkar för ett långsiktigt och lönsamt skogsägande. Våra skogsrådgivare är personligt engagerade och som fristående aktör så förmedlar vi virke till dem som ger dig de bästa villkoren. Vi har lång erfarenhet i skogsbranschen och en stark etablering i Jämtland, Härjedalen, Hälsingland och Värmland.

DELA