Skogsägande Skogsskötsel

Skogsägarens månadsplanering: juli

30 Jun, 2021

Sommaren står i full blom och kanske har du fått en välförtjänt paus från vardagen. För att göra livet som skogsägare enklare, har vi tagit fram en månadsplanering som hjälper dig att hålla koll på vad som är viktigt att tänka på månad för månad. Den här gången tittar vi på vad som är aktuellt under juli.

Passa på att njuta av din skog under semestern
Att äga skog förknippas med en del arbete, men kom också ihåg att skogen också är en fantastisk plats för rekreation. Passa på att njuta av din skog under lediga sommardagar.

Inventera insektsangrepp från t.ex. granbarkborren
Under sommarperioden, bör du göra en inventering i din skog där du tittar efter insektsangrepp i dina mest värdefulla områden. Skogsstyrelsen råder dig att kontakta en skogsrådgivare kring detta och utföra de åtgärder som skogsrådgivaren rekommenderar för just din skog. Generellt gäller att du bör ta bort angripna träd för att förhindra att angreppet sprids.

Viktigt datum

  • 31 juli: Lämna in din årsredovisning till Bolagsverket om du har ett fåmansaktiebolag och har kalenderåret som räkenskapsår.

Missa inga viktiga datum
Vår kostnadsfria digitala skogsägarkalender hjälper dig att hålla koll på viktiga datum och planera dina skogliga aktiviteter månad för månad. Ladda ner vår skogsägarkalender för 2021 här.

Vill du prata skogsskötsel eller få hjälp av med andra skogliga frågor?
Ring eller mejla någon av våra skogsrådgivare så får du hjälp att komma framåt. Våra skogsrådgivare har alla bred erfarenhet och kompetens när det kommer till skogliga frågor.

Om Meraskog
Meraskog verkar för ett långsiktigt och lönsamt skogsägande. Våra skogsrådgivare är personligt engagerade och som fristående aktör så förmedlar vi virke till dem som ger dig de bästa villkoren. Vi har lång erfarenhet i skogsbranschen och en stark etablering i Jämtland, Härjedalen, Hälsingland och Värmland.

DELA