Skogsrådgivning Hälsingland

Magnus är ny skogsrådgivare i Hälsingland

10 Jul, 2019

Vi växer och det känns kul att få väkomna ännu en ny kollega, denna gång i Hälsingland. Magnus Gustavsson är ny skogsrådgivare hos oss och bor utanför Delsbo. Han kommer in med en spännande bakgrund av bland annat råvarufrågor, biobränsle och träförädling. Vi passade på att prata lite med Magnus för att lära känna honom bättre.

Hej Magnus och välkommen till Meraskog! Vi är nyfikna, berätta gärna lite om dig själv. Vem är du och vart kommer du ifrån?
- Jag heter Magnus och bor i byn Långbacka utanför Delsbo, där jag också är uppvuxen. Här bor jag tillsammans med min sambo och våra två barn. När jag inte jobbar, umgås jag med familjen och snickrar på vårt hus. Sen så paddlar jag gärna kajak, åker skidor eller långfärdsskridskor när tillfälle bjuds.

Som uppvuxen utanför Delsbo, kan vi gissa oss till att du har bra koll på skogarna i området. Hur kommer det sig att du har valt att jobba med just skog?
- Jag växte upp med skogsbruk och skogen runt knuten. När det sen var dags att studera, sökte jag en bred utbildning som innefattade natur, teknik och människor. Efter mina studier har jag sen jobbat med råvarufrågor på Plyfa i Hassela, biobränsle på Sveaskog och med träförädling i många år, limträ och även snickeri.

Det låter som att du kommer att passa bra i rollen som skogsrådgivare hos oss. Vad tycker du är mest spännande med att jobba med skog?
- Det är nog att få träffa många olika människor som alla har en anknytning till skogen på något sätt. Alla skogsägare är olika, befinner sig i olika livssituationer och har en egen önskelista. Sen uppskattar jag såklart att få komma ut i naturen varje dag och att få nytta av mina specialkunskaper inom svarvtimmer och specialsortiment.

Kul att höra att du trivs i den nya rollen. Hur har det varit att komma som ny till Meraskog, känner du dig som en i gänget ännu?
- Det har varit fantastiskt trevligt! Vi är ett lagom stort gäng där man direkt hittar sin plats.

Med detta vill vi hälsa Magnus varmt välkommen till Meraskog. Det känns bra att han numera är en del av vårt team av kunniga medarbetare i Hälsingland. Vill du prata skog med Magnus? Då når du honom på telefon 070-317 34 35 och via mejl, magnus.gustavsson@meraskog.com.

DELA