Jobba på Meraskog Värmland

Nu blir vi fler skogsrådgivare i Värmland

5 Jul, 2019

Vi växer lika snabbt som en sprittande unggran och har fått en ny kollega i Värmland. Han heter Karl Larsson och kommer in i Meraskog med en lång och bred erfarenhet av bland annat skogsvård. Vi passade på att prata lite med Karl, som kommer att jobba från vårt nya kontor i Grums.

Hej Karl och välkommen till Meraskog! Vem är du och vart kommer du ifrån?
- Tackar! Jag är en tvåbarnsfar från norra Dalsland. För 13 år sedan blev jag värmlänning och numera bor jag med fru och barn utanför Säffle. Jag tillbringar mycket tid i skogen både i arbetet och på min fritid, och åker gärna till Vilhelmina där vi har en skogsfastighet. Vi har fyra hundar och jag jagar älg och fågel. Men när barnen får välja, hänger vi ofta i stallet numera. Där trivs vi också.

Härligt att du numera är värmlänning. Värmland är fantastiskt, för att inte tala om skogarna här. Hur kommer det sig att du jobbar med just skogen som arbetsplats?
- Det har varit det naturliga för mig. Naturen, skogen och jakten har alltid varit mina största intressen. Jag växte upp på en gård med mjölkkor och skog. Jag har provat andra jobb men återkommit till skogen varje gång. I skogen känner jag mig hemma.

Det låter som att du kommer att trivas bra tillsammans med oss skogsentusiaster på Meraskog. Vad är roligast med att vara skogsrådgivare?
- Vi jobbar i och med naturen, det gillar jag. Naturen är en levande miljö i ständig förändring. Sen gillar jag att träffa skogsägare och prata skog! Det bästa är när jag märker att min passion för skogen smittar av sig till en skogsägare, och får honom eller henne att bli mer engagerad i sitt skogsbruk.

Du nämnde att du alltid återkommit till skogen efter korta pauser för annat. Vad har du jobbat med innan du kom till Meraskog?
- Jag har drivit ett skogsvårdsföretag med ett tiotal anställda i Dalsland och södra Värmland. Det har blivit många inventeringar och skogsbruksplaner under årens lopp. Jag har också kört maskin, både i skogen och anläggningsmaskiner.

Med din erfarenhet, hur kommer det sig att du valde att söka dig till Meraskog?
- Jag läste om Meraskog och kände att det här är ett företag som jag verkligen kan stå för och vill representera. I Meraskog finns ett bra driv och det handlar inte bara om virke och avverkningar. Vi fokuserar på långsiktighet och helheten för skogsägaren. Det känns helt rätt.

Med detta vill vi hälsa Karl varmt välkommen till Meraskog. Det känns bra att han numera är en del av vårt team av kunniga medarbetare i Värmland. Vill du prata skog med Karl? Då når du honom på telefon 070-278 28 97 och via mejl, karl.larsson@meraskog.com.

DELA